De wereld is een mooie, indrukwekkende maar bovenal een uitdagende plek om te zijn. Tegenwoordig staan we maar weinig stil bij dat wat er is. Het gevoel om geleefd te worden is voor menigeen bekend. Soms slaat dit zelfs door in overleven……

Hoi, mijn naam is Anouk Tepperik. Jarenlang heb ik in deze overleef modus geleefd. Diep van binnen wist ik wel dat het leven dat ik leidde, niet het leven was wat bij mij paste. Maar ik zat vast in hardnekkige patronen en bleef in gedachten maar kringetjes lopen. Jarenlang worstelend met een eetstoornis. Na tien jaar intensieve therapie wist ik niet meer hoe ik verder moest. Tien jaar lang het gevoel gehad ver verwijderd te zijn van mijn lichaam, niet meer voelend en gevangen in mezelf. 
“Ik moest er maar mee leren leven” werd er vaak tegen mij gezegd. Maar dit leven, was geen leven….het was OVERLEVEN.

Tot eind februari. Al langere tijd was ik geïnspireerd door de yoga en voelde aan iedere vezel in mijn lijf dat ik hier iets mee wilde doen….maar wat?
Per “toeval” kwam ik bij een Yinne- dag van Wanda terecht. Vanaf dat moment begon er voor mij een hele bijzondere reis.
Ik schreef mij in voor de Yin yoga docentenopleiding en deed eind juni mijn eerste module. Ik kan bijna niet in woorden uitdrukken wat dit voor mij heeft gedaan. Yin heeft mij laten thuiskomen, thuiskomen bij mezelf. Puzzelstukjes leken op zijn plek te vallen en eindelijk kon ik woorden geven aan mijn al langer bestaande gevoel. Het gevoel dat ik afstand moest gaan nemen, afstand van mijn huidige baan als kinderverpleegkundige.
Vanaf dat moment zit ik een soort van stroomversnelling. Begin september heb ik mijn laatste werkdag gehad in het ziekenhuis en ondertussen al meerdere scholingen gedaan bij Bivag.  Een sprong in het diepe, het onbekende, out of my comfort zone.
Maar ik wist heel duidelijk: Yin is het pad, het pad die ik wil bewandelen.

Ik voel me dankbaar dat ik mezelf onderdeel mag noemen van Team YIN Sneek. Ik hoop doormiddel van deze ervaring mijn pad verder te mogen ontdekken en in de toekomst, de helende werking van yin te mogen doorgeven.  Doorgeven aan een ieder die het verlangen heeft om de verbinding met zichzelf te herstellen.
Wat dat gun ik iedereen!

Voor nu nog vooral werkzaam achter de schermen, maar ik ga jullie vast en zeker zien!