En toen werd alles anders

Deze periode vol beweging, dualiteit, emotie en verandering, maakt dat oude patronen en overtuigingen zichtbaar worden. Hetgeen wat je altijd deed kan ineens niet meer…en nu…?Het “oude” dat op dit moment niet voor, maar wellicht wel tegen je werkt. Je bescherming valt weg en er ontstaat misschien wel chaos. Chaos dat nodig is om te vernieuwen

Ons leven weerspiegelt wat we geloven. Het laat zien welke overtuigingen (programmering) we hebben over onszelf en over de wereld waarin we leven. Onze overtuigingen zijn voor 95% onbewust – we weten bijna niet dat we ze hebben.
Dit maakt ook dat het moeilijk is om verandering te brengen in ons gedrag, maar ook in datgeen we voelen.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we maar ongeveer 5% van de dag bewust bezig zijn. 5% van de dag sturen we bewust op basis van onze creatieve wensen en verlangens. 95% van de tijd worden we gestuurd door onze onbewuste programma’s.

Is dat zo erg? Nee maar weet: plusminus 70% van onze onbewuste programma’s zijn zelfs verzwakkend,
beperkend en ondermijnend voor wie we werkelijk zijn.

“Als je gelooft dat je het kan – heb je gelijk;
Als je gelooft dat je het niet kan – heb je gelijk!” 

~ Henry Ford ~

Er wordt ons verteld wat we kunnen, maar ook hetgeen we niet kunnen. Als dit je programma is, dan kun je dus doen wat je verteld is dat je kunt, maar je kunt datgene niet, waarvan je verteld is dat je het niet kunt.  Onze werkelijkheid komt dus voor maar 5% voort uit onze bewuste geest.
Waarom is dat relevant?  In onze bewuste geest zitten onze wensen, verlangens en aspiraties. Maar op basis daarvan creëer je niet. Je creëert je leven op basis van de aangeleerde en verworven programma’s die je zo gaandeweg je leven hebt verworven.

Een overtuiging of patroon ontstaat als beschermingsreactie en is erop gericht je te behoeden voor ongemak, pijn en verdriet. Op het imprint moment is dat vaak nuttig, maar in het hier en nu kan de overtuiging of het patroon je belemmeren in jouw Vrije Authentieke Zijn. Er zijn diverse wijzen om belemmerende overtuigingen te gaan herkennen en te transformeren en YIN is daar één van.

YIN staat hier voor Your Inner Nature. Je zou het kunnen benoemen als “authenticiteit”. Hoe authentiek ben jij en durf je dit ook te delen in kwetsbaarheid met je omgeving. YIN is een pad om te groeien, voorbij kennis. Het gaat om beleven, beleven van vooral jezelf.