Wij bieden in Sneek sinds 2009 een nieuwe bewegingsvorm bij Fysio4U waarin Yin en Yang oefeningen, ontspanning en mindfulness bij elkaar komen en in de Fysioflow lessen zijn geïntegreerd. We hebben deze vorm bewust Fysioflow® genoemd: de manier waarop de bewegingen en houdingen worden uitgevoerd, maakt het voor jong en oud, met of zonder beperkingen, een toegankelijke vorm van bewegen.

In de opbouw zitten diverse yin en yang elementen, ontspanning en gebruik van de adem, waardoor het gehele lichaam, gewrichten en geest optimaal gemotiveerd worden om weer meer in beweging te komen. De flow houdt in dat de energie weer gaat stromen in de delen van het lichaam waar dit te kort schiet. Het merendeel van de yoga-stijlen zijn van nature yang. Dit wil zeggen dat zij op het flexibeler maken en versterken van spierweefsel focussen. Yin yoga focust op het mobieler maken van onze gewrichten. Yin yoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Zodoende wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Dit wederom stimuleert meer ruimte; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug.

  • Het effect van Yin yoga houdingen is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam.
  • Beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam.
  • Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en, indien van toepassing, sneller herstel na lichamelijke problemen.
''Mindfullness zegt iets over in het nu zijn en je aandacht kunnen focussen in het moment.''

Fysioflow is een aanvulling op het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven.
Een van de mooiste voordelen van Fysioflow is de stilte die het kan brengen in jezelf. Je kunt Fysioflow beoefenen als balans van elke actieve of dynamische vorm van beweging. Het kan ook gebruikt worden als balans voor een langdurig eenzijdig fysieke belasting en zodoende eventuele gevolgen van zware fysieke/ psychische en/ of eenzijdige arbeid (in een zittende houding, autorijden, etc.) compenseren.

Fysioflow is zowel ontspannend als ook opbouwend en zeker geschikt voor beginners of mensen met fysieke beperkingen / -klachten. Wij adviseren dan ook iedereen om deze nieuwe bewegingsvorm te proberen zodat duidelijk wordt wat het voor jou kan betekenen. Bij Yoga4U worden de (beweeg)programma’s (waaronder Fysioflow) vergoed door de zorgverzekeraars.
Het is vooral geschikt voor mensen met rug-, nek- schouderklachten, heup-, knie- of enkelklachten. Deze vorm van bewegen is ook verantwoord voor mensen met een burnout of cans klachten. Belangrijk te weten is dat er hierbij altijd rekening gehouden wordt met uw bewegingsmogelijkheden en -beperkingen. Het Fysioflow programma wordt daarom altijd uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgeleide oefen- of fysiotherapeut en zijn daarom niet vrij inloopbaar.

 
DagTijdstipDocentProefles mogelijk?Bijzonderheden
Op afspraakOp afspraakUw behandelend therapeutNeeNiet vrij inloopbaar

INSCHRIJVEN

Heeft u interesse in Yoga? Maar weet u nog niet of het iets voor u is?

GRATIS PROEFLES

Heeft u interesse in Yoga? Maar weet u nog niet of het iets voor u is?