Zomer – de natuur staat vol in bloei.

Het element Vuur volgt in de Chinese cyclus van de vijf elementen op het Hout (de lente). Het Vuur wordt gevoed door het Hout. Je kunt dit zien als de oplaaiende vlam van het leven – vol kracht, plezier en opwinding.

Deze periode wordt ook wel “het grote Yang” genoemd. Het vuur zie je terug in de kracht van de jeugd, in al het bloeiende, en in de liefde. Bij het element Vuur hoort de kleur rood, en de bittere smaak.

In het lichaam hoort het element bij de Chinese orgaansystemen Hart en de Dunne Darm, en werkt het door in de bloedsomloop en de tong (de spraak).

Op het gebied van de emoties creëert vuur vreugde, het lachen, maar ook intuïtie, bewustwording en medegevoel. “Wat past bij mij”.

Als het vuur in de mens niet voldoende wordt gevoed en aangewakkerd, dan ontstaat desinteresse en lusteloosheid. Het materiële wordt steeds belangrijker, en ook het eigen ego. Als er in het leven te weinig blijdschap is, lijdt het hart en dooft het vuur. Als het vuur te sterk vlamt, wordt de mens te fanatiek en verteert zijn levenskracht.

Om het Vuur element in balans te houden is het belangrijk om af en toe bewust de tijd te nemen voor een tevreden, ontspannen gevoel. Volg je hart!

Aantal tips voor de Vuur-periode:

Tot slot een drietal Yin Yoga houdingen om contact en verbinding te maken met in jouw Vuur element. In de zomerperiode geven onze docenten tijdens de Yin Yoga lessen ook regelmatig aandacht aan het element Vuur d.m.v bijpassende houdingen. Er zijn er natuurlijk meer dan deze drie;-)

Wil je meer in het Zomer element duiken? Zie de geplande extra lange workshop lessen of kom naar onze Yin lessen want onze docenten zullen de komende tijd aandacht besteden aan het Vuur element.

 

Melting the Heart

Angle Wings

E-Pose, draai handen buitenlangs en zet ze met de binnenzijde op de mat met de vingers dichtbij de knieën.