Graag begin ik met me voor te stellen;  Hallo ik ben Rienk Douwe Suichies. 

 Als je mij 10 jaar geleden zou vertellen dat ik onderdeel van een YIN “studio” zou zijn, dan had ik je waarschijnlijk voor gek uitgemaakt. Toch 10 jaar later is het wel een gegeven. 
Mijn vader, -Emrik Suichies- had destijds een yoga studio, waarbij ik regelmatig verkondigde dat “dat Yin en Yang gedoe” absoluut niet aan mij besteed waren. Ik was meer bezig met de iets minder zweverige sporten als waterpolo, rugby en fitness. Als man past dit natuurlijk veel makkelijker in mijn straatje, zo had ik altijd in mijn hoofd.  

Ik heb mij, gedurende mijn hele leven, op educatief vlak proberen te ontwikkelen tot ik een zo optimaal mogelijk beeld zou zijn. Hoog opgeleid, fit, sociaal vaardig etc etc. Maar waar ik (in mij) absoluut geen plaats voor had, waren de signalen van mijn lichaam opmerken en verstaan. “Waarom reageer ik op bepaalde momenten zoals ik doe?” “Waar staat dat gekke gevoel voor waarvan ik niet kan plaatsen wat het is.” Het zijn vragen waar ik af en toe nog steeds mee worstel maar de YIN geeft mij de mogelijkheid om erover na te denken, om te voelen. De confrontatie met jezelf aan mogen gaan, om mezelf meer kennis te verschaffen in het éné vak dat ze op school niet geven. Rienk. 

Ik kreeg de kans om onderdeel uit te maken van Y.I.N. Sneek, niet iets waar ik naar ambieerde maar zeker een kans die ik niet kon laten liggen. Ik zal me binnen Y.I.N. Sneek vooral op de organisatorische dingen focussen, maar op het moment dat ik zelf wat beter in contact ben met mijn stukje YIN, wellicht dat er dan nog andere deuren openen;)