YIN YOGA 3.3: DE INNOVATIE BINNEN DE YIN YOGA

(Een nieuwe Yin Yoga vorm neergezet door onze eigen Yin Yoga Academy, Bivag Sneek)

Kenmerkend aan Yin yoga is dat we lang in eenzelfde houding verblijven, en daarbij je spieren zoveel mogelijk ontspant. Het effect hiervan is dat je je zogenaamde fascie oprekt. Fascie is het netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het oprekken van het fascie wordt de stof Hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer water aan zich bindt waardoor de soepelheid tussen de gewrichten, botten en rondom je pezen en gewrichten, wordt vergroot. Hierdoor zal de aan- en afvoer van vloeistoffen, denk aan bijv. afvalstoffen, binnen het bindweefsel positief worden beïnvloed. (lees hier volledige omschrijving Yin Yoga)

WAT MAAKT YIN 3.3 ANDERS DAN YIN YOGA?

In Yin 3.3 gaan we verder dan alleen het rekken van bindweefsel. Gaan we voorbij de materie en is een zeer helend.
Herhaling maakt dat we gaan herinneren, dat we letterlijk contact kunnen maken met al onze lagen (tot diep in onze kern) en met alles wat daarin opgeslagen ligt. De herinnering maakt dat we weer gaan herkennen dat we niet ons lichaam zijn. We are all one! Iedere omschrijving doet de deze vorm te kort. Yin 3.3 dien je gewoon zelf te beleven…

Spiraliserende vormen. Afgestemd op jou ritme.
Met een wetmatigheid gelijk aan het zich steeds sneller uitdijende universum. Niets meer weten waardoor voelen en beleven jou Yin Yoga houding laat verdiepen. Verdiepen tot voorbij de “vierde laag”. Iedereen is welkom voor het proeven van deze vernieuwing binnen de Yin Yoga in het mooie Sneek. 
Emrik Suichies​

Enekel reacties van 3.3 deelnemers:

  • Achteraf gezien heb ik het ervaren als; wat een eenvoud en daardoor nog dieper en intenser de houding beleven. Tijdens bedacht ik me: “misschien heb ik morgen wel spierpijn.”
    Zeker na afloop, voelde ik nog steeds het effect van de 3.3. Echter…. totaal geen spierpijn! Met andere woorden, heb het nog intenser mogen beleven in al zijn eenvoud. Misschien is dit wel waar Yin Yoga voor bedoeld is.
  • Ik vond het een heel fijne les. De caterpillar en die laatste vind ik altijd lastig maar de tweede keer werd het voor mn gevoel al minder pijnlijk en flexibeler. En de tijd ging steeds sneller. Ik vond dit dus een heel fijne les!
  • Ik vond de yin 3.3 een fijne les! Voor mij is 3.3 intensiever dan achter elkaar, mooie woorden en mooie muziek. Korter dan anders in de houdingen waardoor ik beter mijn lijf kon blijven volgen i.p.v. volhouden….Na afloop een lijf dat tintelt en waar alle energie weer stroomt! Thanks ik ben nu al fan!
  • Dieper naar binnen keren, een innerlijke reis maken door de ‘ogenschijnlijke’ herhaling van de houding. Alsof je steeds dieper de mijn in gaat, daar vergeten schatten delft, in mijn geval oud weggestopt verdriet dat naar de oppervlakte kwam, daar tot bewustzijn gebracht en verwerkt werd. Anders gezegd, weggestopt verdriet kwam naar boven, tegelijkertijd kon ik het aanschouwen en werd me de oplossing, het hoe ermee om te gaan aangereikt.

De lessen zijn geschikt voor iedereen en met name zeer geschikt voor mensen met klachten.
Daar waar een gewone Yin les zeer geschikt is voor zwangere is de Yin 3.3 helaas minder geschikt.

Yin 3.3 wordt gegeven op maandag 19.00-20.15 uur.
Daarnaast worden er regelmatig Mega 3.3, een 2 uur durende workshops, georganiseerd. Deze ervaring mag je niet missen!

Meld je gerust aan voor een gratis proefles *
*Let wel dat de proeflessen niet bedoeld zijn voor docenten om ideeën op te doen.
Wij gaan uit van een juiste intentie.

Yoga4U is een yogaschool in het centrum van Sneek die zich ten doel stelt lessen aan te bieden op maat, voor jong en oud.

Yoga4U biedt naast yogalessen ook yoga artikelen, cursussen & workshops.