YOGA…..Lekker, maar vooral goed voor je!

Al meer dan 5000 jaar geleden waren ze er al van overtuigd in het Oosten en nu worden de Westerlingen zich er ook steeds meer bewust van; Yoga is goed voor je!

Yoga wordt steeds meer beoefend, onder andere voor ontspanning en andere positieve effecten op onze gezondheid. Vaak denken mensen dat je heel flexibel moet zijn om yoga te kunnen doen, maar niets is minder waar. Door de asana’s (houdingen) word je vanzelf flexibeler, en we zijn nooit te oud om onze lenigheid te verbeteren.

Fysieke effecten

Fysiek gezien gebeurt er een heleboel tijdens- en na een yogales. Door de verschillende houdingen die je aanneemt worden je spieren op rek gebracht. Deze rek maakt dat melkzuur afgevoerd kan worden waardoor stijfheid in de spieren verminderd. Als je met regelmaat yoga beoefent zal je merken dat er meer ruimte ontstaat in je lichaam, je gewrichten worden flexibeler. Na enige tijd zal je merken dat ook je houding verbetert. Bij de wat actievere (yang) vormen zal je merken dat je lichaam krachtiger wordt.

Focus en helderheid

Doordat je tijdens het beoefenen op een ontspannen wijze zeer aandachtig bezig bent, werk je aan je concentratievermogen. De voordelen hiervan neem je automatisch mee in je dagelijkse leven (los van je yogamat). Een betere mentale focus, meer helderheid, creativiteit en productiviteit.

Rust en ontspanning

Door yoga leer je te ontspannen. Dit is fijn als je last hebt van spanningsklachten of als je moeite hebt met in slaap vallen. Door yoga kom je meer tot rust waardoor je je lekkerder zal voelen.

Zelfherstellend vermogen

Yoga stimuleert het zelfherstellend vermogen en de persoonlijke ontwikkeling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Yoga ondersteunt je lichaam bij het herstel van bijvoorbeeld blessures, RSI-klachten, menstruatieklachten, zwangerschap, reuma, spieraandoeningen, burnout en vele andere lichamelijke klachten.

Wil jij ook eens kennismaken met yoga? De lessen bij Yoga4U zijn toegankelijk voor een ieder die interesse heeft in Yoga. Of je nu puur komt voor de ontspanning, of begeleiding nodig hebt bij je eigen yoga beoefening. Yoga is te volgen via losse lessen of middels lidmaatschappen waarbij je onbeperkt kunt ontspannen!