Mijn naam is Yvonne Nauta, Yindocente bij Y.I.N.Sneek

Als schaatsster was ik jarenlang gewend om het uiterste te vragen van mezelf en mijn lichaam. Een machine die koste wat kost wel moest blijven lopen, zodat ik die goede resultaten kon neerzetten. Iedereen kon laten zien dat ik het wél kon!
Schaatsen vind ik nog steeds prachtig, maar de topsportwereld heb ik vaarwel gezegd. Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om bij jezelf te blijven in een totale ‘yang wereld’. In contact te blijven met jouw werkelijke natuur. Wie ben ik en wat is belangrijk voor mij?

Na een mooi seizoen met EK, WK en zelfs een Olympische spelen, werd ook ik verleid door nog meer, beter, en nog sneller.. Twee seizoenen later haperde mijn lichaam steeds meer, de bewegingen werden houterig. Wanneer mijn lichaam me allang de nodige signalen gaf, liet ik toch mijn hoofd bepalen. Mijn gevoel en emoties onderdrukkend.
Door een teamfysio kwam ik vervolgens in contact met Emrik. Van hem leerde ik dat ik zo echt niet langer door kon gaan. De benzine was op!

Verandering voerde ik door.. Mijn lege tank werd bijgevuld, mede door mijn voorzichtige kennismaking met Yinyoga. Toch, wanneer ik energie kreeg, verviel ik weer net zo hard in mijn oude gewoontes. In het voorolympisch seizoen vocht ik mezelf terug tot wereldniveau, op wilskracht. Balancerend op een dun lijntje. Het was de enige optie, want mijn inkomen was inmiddels opgedroogd en ik wilde graag goede voorwaarden scheppen voor het seizoen erna!

Volhouden.. totdat..
“Na een fikse beenbreuk kwam ik letterlijk tot stilstand en wist ik dat ik mocht gaan breken met het oude.”

Gaandeweg rolde ik meer en meer in de wereld van de yin(-therapie). Toen ik op een gegeven moment spontaan in een Yin Medicine scholing belandde, werd er echt een vlammetje aangewakkerd in mij. Dit zou misschien toch wel eens iets voor mij kunnen zijn.. De Bivag docentenopleiding volgde ik, en zo werd mijn nieuwe passie geboren!

Ik ben dankbaar om de yin nu te kunnen uitdragen bij YIN Sneek. Om jou ook mee te nemen in het op een andere manier leren kennen van jezelf. Om de fysieke ruimte te ervaren, te leren voelen, maar ook om je eigen innerlijke proces te leren omarmen.