Zwanger (y)in verbinding

Zwanger yin verbinding zwangerschapsyoga

Zwangere vrouwen kunnen bij Y.I.N. Sneek meedoen aan de unieke zwangerschapscursus Zwanger (y)in verbinding. Deze cursus wordt gegeven per blok van zes bijeenkomsten.

De zwangerschapscursus is volledig gericht op het zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling. De zes bijeenkomsten zijn gevuld met laagdrempelige Yin Yoga houdingen, ademhalingstechnieken, diepe relaxatie oefeningen, mindfulness en visualisaties. Ook ontvang jij de nodige informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat.

Zwanger (y)in verbinding wordt verzorgd door AnneMeijs Schuurman. Zij is onder andere HypnoBirthing® en Yin Yoga docent, Hypnotherapeut en moeder. De eerstvolgende nieuwe groepscursus start op 1 juni 2021. 

TRANSFORMEREND

Zwanger-zijn is een waardevolle en transformerende gebeurtenis in een vrouwenleven. Zwanger (y)in verbinding geeft jouw lichaam en geest de nodige rust, verzachting en verstilling tijdens deze bijzondere periode. Alles wat je nodig hebt voor de zwangerschap en bevalling, is al in jouw fysieke lichaamsbewustzijn aanwezig. AnneMeijs helpt je om deze wijsheid wakker te maken. Je wordt begeleid om vol vertrouwen en met een positieve mindset naar de bevalling en kraamtijd toe te leven. Daarnaast ga jij je elke bijeenkomst (ver)binden met het prachtige nieuwe leven in jou, middels geleide meditatie en bijpassende Yin Yoga houdingen. Kortom het is een ontspan- en verwenmoment voor jezelf en jouw ongeboren baby. Vol vertrouwen, overgave en liefde.

INHOUD

Een greep uit hetgeen Zwanger (y)in verbinding jou gaat brengen:

√ Je ervaart heerlijke Yin Yoga houdingen die ontspannend en versterkend zijn voor jouw zwangere lichaam, bekken en buik.
√ Jij leert effectieve ademhalingstechnieken die jou op elk gewenst moment snel in de relaxstand zetten, maar die ook een gunstige invloed hebben op de weeën en pijnbeleving tijdens de bevalling.
√ Je ondervindt diepe relaxatie oefeningen en zelfhypnose, wat helpend is om dichterbij jezelf te blijven en je ‘in control’ te voelen, in welke situatie jij je ook bevindt.
√ Je krijgt een aantal krachtige ontspanningsaudio’s voor thuis.
√ Jij ontvangt feitelijke informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat. Onder andere over hoe het geboorteproces werkt en wat voor invloed jouw brein en zenuwstelsel hierop hebben.
√ Je beleeft bijzondere visualisaties die jouw eigen kracht, vitaliteit, zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken, maar die je ook laten binden en verbinden met jouw ongeboren baby.
√ Jij traint om meer mindful te zijn, wat jou ten goede gaat komen tijdens de bevalling. Het verloop van een bevalling kun je niet plannen of sturen. De beste voorbereiding is dat je jezelf kunt openstellen voor alles wat zich in het moment aandient, zodat je kunt meedeinen met de situatie.

Mochten er eventuele angsten en blokkades bij je leven rondom de bevalling, de kraamtijd of het moederschap, dan kan AnneMeijs hier in overleg met de groep als Hypnotherapeut ook op inspelen middels het inzetten van loslaat-, verwerkings- en helingstechnieken.

Zwangerschapsyoga 2.0 Sneek

PERSOONLIJK

“Veel vrouwen zijn een stuk gevoeliger tijdens de zwangerschap en staan meer open voor prikkels. Onder invloed van hormonen en emoties kun je sneller uit balans raken. Zo ben je bijvoorbeeld veel ontvankelijker voor spanningen, drukte, overbelasting, angst en negativiteit. Hierdoor kun je onzeker worden over de op handen zijnde bevalling of het moederschap. Er kunnen (oude) angsten getriggerd worden, je kunt bang worden om de controle te verliezen of het gevoel krijgen er alleen voor te staan. Het kan ook zijn dat je continu in de stress-stand staat, vermoeider bent of de nodige fysieke ongemakken ervaart. Ik weet er alles van vanuit mijn eigen zwangerschappen. Voor dit alles ontdekte ik een belangrijke sleutel:

Je weer volledig verbinden met jezelf en terugkeren naar de rust in jezelf, om vanuit hier liefdevol te connecten met het prachtige nieuwe leven dat zich binnenin jou manifesteert.

Het uitdragen van deze sleutel, is mijn missie.

Alles wat ik doe en doceer heb ik zelf beleefd en doorleefd. Zwanger (y)in verbinding geef ik recht uit mijn hart, gedreven door een enorme passie, maar ook drive om je datgene te laten beleven wat jou weer in verbinding brengt met Your Inner Nature. Ik ontmoet je graag!” – AnneMeijs 

LIEVER INDIVIDUEEL?

AnneMeijs Schuurman biedt tevens privécursussen Zwanger (y)in verbinding of HypnoBirthing® – The Mongan Method aan. Hier vind je meer informatie over HypnoBirthing… Tevens kun jij je bij haar middels hypnosetherapie voorbereiden op de bevalling. Meer informatie vind je hier…

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Data eerstvolgende cursus: 1, 8, 15, 22, 29 juni en 6 juli 2021
 • De daaropvolgende groep vindt plaats op: 30 augustus, 6, 13, 20, 27 september en 5 oktober 2021 
 • Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
 • Locatie: Y.I.N. Sneek, Kleinzand 151
 • Het mooist is om deze cursus te starten tussen de 24ste – 32ste week


Elke groep heeft minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

VERGOEDING

Zwanger (y)in verbinding is een zwangerschapscursus. Afhankelijk van jouw zorgverzekering en aanvullende dekking, kan de cursus door sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. 

KOSTEN

€ 199,-* (incl. 21% BTW)

*Hiervoor ontvang jij onder andere:

 • 6 bijeenkomsten van 1,5 uur
 • 6 fijne audio’s ter diepe relaxatie voor thuis
 • Informatieve filmpjes met theorie en YIN
 • Op maat ondersteuning tijdens het traject
 • Toegang tot een bijzondere documentaire
 • Een leuk cadeautje voor de baby


Naast de wekelijkse fijne contactmomenten met de groep, ontvang jij veel waardevol materiaal voor thuis, zoals filmpjes met YIN, opdrachten en ontspannende audio’s.

FILMPJE

AANMELDING

Ben jij enthousiast geraakt en wil jij graag meedoen met deze bijzondere zwangerschapscursus? Koop dan nu direct jouw ticket middels onderstaand formulier en verzeker je van jouw deelname. Na betaling word jij direct doorgeleid naar ons digitale aanmeldformulier. We verzoeken je om deze aansluitend in te vullen, zodat wij jouw gegevens helemaal compleet hebben. Als het je beter past om de betaling nog even uit te stellen, dan wordt hier flexibel mee omgegaan. Neem dan contact op met AnneMeijs.

REVIEWS

Naast enorme blijdschap gaf de zwangerschap mij ook veel onrust en spanning. Ik zag op tegen de bevalling en wilde hier graag iets mee. Ik ben enorm blij dat ik deze lessen ben gaan volgen. Ik wist niet zeker of het bij me zou passen maar ik heb ervaren dat ik elke les meer kon ontspannen en beter werd met de ademhalingsoefeningen. Door Annemeijs heb ik nu meer rust, vertrouwen en positiviteit gekregen ten opzichte van de bevalling. Ik raad deze cursus zeker aan! – Ilse

Tijdens mijn 2 zwangerschappen heb ik de super fijne begeleiding in de vorm van hypnobirthing (eerste zwangerschap) en yoga (bij tweede kindje) mogen ervaren van Annemeijs. Naast dat het rust gaf tijdens de zwangerschap heeft het me perfect voorbereid op de geboorte van mijn beide kinderen. Ik raad het iedereen aan om in contact te komen met jezelf en met je baby. Annemeijs brengt kalmte en rust en geeft goed uitleg. Zodra ik de stem van Annemeijs hoor ontspan ik volledig, zoals mijn mede cursisten kunnen beamen, haha. Een cursus of begeleiding van Annemeijs in welke vorm dan ook is een echt cadeautje voor jezelf, in de hectische wereld en bijzondere tijd waar we in leven! – Fleur

Bedankt voor de begeleiding, ik denk dat ik er heel veel aan heb gehad in de aanloop en tijdens de bevalling! In 1h dacht ik het is wel begonnen misschien, met de audio’s en affirmaties en bewegen goed te doen en toen het opeens om 3h vervelender werd ging het ineens heel vlot, bij de eerste meting om 3.40h bleek ik al op 8 cm te zitten, terwijl ik me tussen de weeën heel oké en helder voelde en daardoor dacht ik dat het echt nog lang niet zo ver was. Snel naar het ziekenhuis voor het laatste stukje, in de auto al de overgang van ontsluitings naar persweeën die er in het ziekenhuis al snel helemaal waren, na 3 persweeën met de ja ademhaling was ie er al om 5h, mega snel dus maar ik ben totaal niet overvallen. Slechts een paar paniek momentjes waarbij mijn man me goed kon helpen om kaken te ontspannen en terug te vallen op m’n ademhaling en visualisatie van openen en baby die eruit komt. Ik kijk er superfijn op terug en denk dat de cursus me meer gebracht heeft dan ik had gehoopt! Super bedankt dus! – Manon

Het was een hele bijzondere bevalling, zo ontspannen dat de verloskundige om 22.15 met 3 cm weer even naar huis is gegaan, maar niet op tijd terug was voor de geboorte zo’n 1,5 uur later🤭 Het moment dat we ons realiseerde dat ze echt al kwam terwijl we alleen thuis waren was natuurlijk wel een beetje eng, maar er was eigenlijk ook geen tijd daarover na te denken. Ik volgde mijn lichaam en mijn man hielp mijn kindje in bad geboren te laten worden. Gelukkig ging alles direct goed met haar en binnen 10 min was de verloskundige er om ons verder te helpen. Door de diepe ontspanning was er goed door de weeën heen te ademen en heb ik eigenlijk alleen de laatste paar weeën als echt pittig ervaren. Bedankt voor de cursus en de geleerde technieken Annemeijs😊 Wij kijken terug op een prachtige bevalling. – Christie

FORMULIER

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar AnneMeijs Schuurman, via: info@centrumproza.nl.