Zwanger (y)in verbinding

Zwanger yin verbinding zwangerschapsyoga

Zwangere vrouwen kunnen bij Y.I.N. Sneek meedoen aan de unieke zwangerschapscursus Zwanger (y)in verbinding. Deze cursus wordt gegeven per blok van zes bijeenkomsten.

De zwangerschapscursus is volledig gericht op het zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling. De zes bijeenkomsten zijn gevuld met laagdrempelige Yin Yoga houdingen, ademhalingstechnieken, diepe relaxatie oefeningen, mindfulness en visualisaties. Ook ontvang jij de nodige informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat.

Zwanger (y)in verbinding wordt verzorgd door AnneMeijs Schuurman. Zij is onder andere HypnoBirthing® en Yin Yoga docent, Hypnotherapeut en moeder. Momenteel loopt er een groep. De eerstvolgende nieuwe cursus start op 8 november 2021. 


TRANSFORMEREND

Zwanger-zijn is een waardevolle en transformerende gebeurtenis in een vrouwenleven. Zwanger (y)in verbinding geeft jouw lichaam en geest de nodige rust, verzachting en verstilling tijdens deze bijzondere periode. Alles wat je nodig hebt voor de zwangerschap en bevalling, is al in jouw fysieke lichaamsbewustzijn aanwezig. AnneMeijs helpt je om deze wijsheid wakker te maken. Je wordt begeleid om vol vertrouwen en met een positieve mindset naar de bevalling en kraamtijd toe te leven. Daarnaast ga jij je elke bijeenkomst (ver)binden met het prachtige nieuwe leven in jou, middels geleide meditatie en bijpassende Yin Yoga houdingen. Kortom het is een ontspan- en verwenmoment voor jezelf en jouw ongeboren baby. Vol vertrouwen, overgave en liefde.

INHOUD

Een greep uit hetgeen Zwanger (y)in verbinding jou gaat brengen:

√ Je ervaart heerlijke Yin Yoga houdingen die ontspannend en versterkend zijn voor jouw zwangere lichaam, bekken en buik.
√ Jij leert effectieve ademhalingstechnieken die jou op elk gewenst moment snel in de relaxstand zetten, maar die ook een gunstige invloed hebben op de weeën en pijnbeleving tijdens de bevalling.
√ Je ondervindt diepe relaxatie oefeningen en zelfhypnose, wat helpend is om dichterbij jezelf te blijven en je ‘in control’ te voelen, in welke situatie jij je ook bevindt.
√ Je krijgt een aantal krachtige ontspanningsaudio’s voor thuis.
√ Jij ontvangt feitelijke informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat. Onder andere over hoe het geboorteproces werkt en wat voor invloed jouw brein en zenuwstelsel hierop hebben.
√ Je beleeft bijzondere visualisaties die jouw eigen kracht, vitaliteit, zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken, maar die je ook laten binden en verbinden met jouw ongeboren baby.
√ Jij traint om meer mindful te zijn, wat jou ten goede gaat komen tijdens de bevalling. Het verloop van een bevalling kun je niet plannen of sturen. De beste voorbereiding is dat je jezelf kunt openstellen voor alles wat zich in het moment aandient, zodat je kunt meedeinen met de situatie.

Mochten er eventuele angsten en blokkades bij je leven rondom de bevalling, de kraamtijd of het moederschap, dan kan AnneMeijs hier in overleg met de groep als Hypnotherapeut ook op inspelen middels het inzetten van loslaat-, verwerkings- en helingstechnieken.

Zwangerschapsyoga 2.0 Sneek

PERSOONLIJK & UNIEK

“Veel vrouwen zijn een stuk gevoeliger tijdens de zwangerschap en staan meer open voor prikkels. Onder invloed van hormonen en emoties kun je sneller uit balans raken. Zo ben je bijvoorbeeld veel ontvankelijker voor spanningen, drukte, overbelasting, angst en negativiteit. Hierdoor kun je onzeker worden over de op handen zijnde bevalling of het moederschap. Er kunnen (oude) angsten getriggerd worden, je kunt bang worden om de controle te verliezen of het gevoel krijgen er alleen voor te staan. Het kan ook zijn dat je continu in de stress-stand staat, vermoeider bent of de nodige fysieke ongemakken ervaart. Ik weet er alles van vanuit mijn eigen zwangerschappen. Voor dit alles ontdekte ik een belangrijke sleutel:

Je weer volledig verbinden met jezelf en terugkeren naar de rust in jezelf, om vanuit hier liefdevol te connecten met het prachtige nieuwe leven dat zich binnenin jou manifesteert.

Het uitdragen van deze sleutel, is mijn missie.

Binnen mijn zwangerschapscursus worden Yin Yoga (een hele rustgevende vorm van yoga), Mindfulness, meditatie, diepe relaxatie en de belangrijkste elementen van HypnoBirthing met elkaar verbonden en dat werkt in mijn optiek heel krachtig ter voorbereiding op de geboorte en kraamtijd. Zwanger (y)in verbinding is een uniek concept en volledig gericht op het zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling. Voor Zwanger (y)in verbinding heb ik als het ware ‘het beste’ van alle disciplines met elkaar verbonden, vanuit mijn eigen ervaring, en met een geheel eigen sausje eroverheen. 

Alles wat ik doe en doceer heb ik zelf beleefd en doorleefd. Zwanger (y)in verbinding geef ik recht uit mijn hart, gedreven door een enorme passie, maar ook drive om je datgene te laten beleven wat jou weer in verbinding brengt met Your Inner Nature. Ik ontmoet je graag!” ~AnneMeijs 

LIEVER PRIVÉ?

AnneMeijs Schuurman biedt tevens privécursussen Zwanger (y)in verbinding of HypnoBirthing® – The Mongan Method aan. Hier vind je meer informatie over HypnoBirthing… Tevens kun jij je bij haar middels hypnosetherapie voorbereiden op de bevalling. Meer informatie vind je hier…

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Data eerstvolgende cursus: 8, 15, 22, 29 november, 6 en 13 december 2021
 • Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
 • Locatie: Y.I.N. Sneek, Kleinzand 151
 • Het mooist is om deze cursus te starten tussen de 24ste – 32ste week


Elke groep heeft minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

FILMPJE

REVIEWS

“Heel dankbaar ben ik voor deze cursus. Het heeft mij tijdens de zwangerschap erg geholpen de rust te vinden en beter voor mijzelf te zorgen. Ondanks dat ik al veel yin yoga deed, wist ik niet hoe je tijdens de zwangerschap yin yoga hoort uit te voeren. Hierdoor heb ik voordat ik de cursus deed last gehad na de yoga. Door middel van de cursus maakte ik de yoga comfortabeler voor mijzelf waardoor ik nog meer yin mocht worden wat ook erg past bij de zwangerschap. Door de liefdevolle en duidelijke uitleg van AnneMeijs heb ik veel geleerd over de werking van het lijf tijdens de zwangerschap en bevalling en dat het ervoor gemaakt is. Daarnaast door middel van hypnose mijn beperkende gedachten verwijderd uit mijn hoofd. Hierdoor vol vertrouwen naar de bevalling toegeleefd en, mede door geluk natuurlijk, een heel positieve bevalling gehad op de manier die ik voor ogen zag. En dat voor een eerste keer!” ~Marike

“Met al een gezonde zoon en dochter van bijna zeven en negen jaar, kregen wij er nog een prachtige zoon bij. Yoga vind ik een fijne manier van ontspannen en doe ik in het dagelijkse leven veel te weinig, maar tijdens mijn zwangerschap nam ik daar graag de tijd voor. Zeker toen ik van mijn goede vriendin AnneMeijs hoorde dat zij een speciale zwangerschapsyoga cursus zou gaan geven. Ik zei meteen: Daar wil ik aan meedoen! En, zoals ik niet anders gewend ben van AnneMeijs, was het heerlijk om deze cursus te volgen. Echt een avondje voor mij en de baby (in de buik ☺️). Haar prettige stem en de warme sfeer die de ruimte bood (maar ook die AnneMeijs zelf altijd weet neer te zetten), de wijsheid die ze deelt, de zorg en aandacht die ze voor iedereen had en de tijd die ze voor iedereen nam; alles bij elkaar was zo’n fijne beleving. Want dat is waar zij voor zorgt: een ontspannen tijd en hele prettige beleving waar je ook echt wat aan hebt. De combinatie van yoga en haar kennis over de zwangerschap, haar positieve energie; die zorgden voor een wekelijkse ‘boost’. Het gaf me vertrouwen in mijn lijf. Ze gebruikte tijdens de yoga- en ontspanningsoefeningen ook hele fijne muziek. Deze deelde ze met ons en naar aanleiding daarvan heb ik een hele mooie cd gekocht. Het bijzondere was dat ik tijdens de bevalling AnneMeijs op de achtergrond hoorde praten; stukjes van de cursus kwamen terug. Een heel bijzonder gevoel dat ze er een beetje bij was daardoor. De cd heb ik ook een aantal keren gedraaid tijdens de bevalling en dat maakt het wel erg bijzonder allemaal. Ik vind de cursus een aanrader voor elke zwangere vrouw die graag ondergedompeld wil worden in rust, ontspanning, warmte, positieve energie en de nodige wijsheid en kennis over de zwangerschap, bevalling en je lijf.” ~Syske

“Ik heb de Zwanger (y)in verbinding cursus als heel waardevol ervaren en als een hele goede voorbereiding op wat een dezer dagen (het kan niet lang meer duren ;-)) te gebeuren staat. Mede dankzij de cursus kijk ik er vol vertrouwen naar uit. En hoop ik natuurlijk dat het net zo’n mooie ervaring wordt als we tijdens de lessen hebben gevisualiseerd. AnneMeijs weet op een hele fijne manier, veel te vertellen ook over de fysieke kant van de bevalling, wat ik zelf een hele goede aanvulling vind op de ademtechnieken die we geleerd hebben, om beter te snappen wat er op dat moment allemaal in mijn lichaam gaat gebeuren. De sfeer van de lessen was heerlijk, net als de yinhoudingen en ik ben heel blij dat ik de cursus net voor de uitgerekende datum heb kunnen volgen, samen met de andere lieve dames waar we straks als alle baby’tjes geboren zijn zeker nog mee zullen samenkomen om onze ervaringen te delen.” ~Carlijn

“Naast enorme blijdschap gaf de zwangerschap mij ook veel onrust en spanning. Ik zag op tegen de bevalling en wilde hier graag iets mee. Ik ben enorm blij dat ik deze lessen ben gaan volgen. Ik wist niet zeker of het bij me zou passen maar ik heb ervaren dat ik elke les meer kon ontspannen en beter werd met de ademhalingsoefeningen. Door Annemeijs heb ik nu meer rust, vertrouwen en positiviteit gekregen ten opzichte van de bevalling. Ik raad deze cursus zeker aan!” ~Ilse

“Tijdens mijn 2 zwangerschappen heb ik de super fijne begeleiding in de vorm van hypnobirthing (eerste zwangerschap) en yoga (bij tweede kindje) mogen ervaren van Annemeijs. Naast dat het rust gaf tijdens de zwangerschap heeft het me perfect voorbereid op de geboorte van mijn beide kinderen. Ik raad het iedereen aan om in contact te komen met jezelf en met je baby. Annemeijs brengt kalmte en rust en geeft goed uitleg. Zodra ik de stem van Annemeijs hoor ontspan ik volledig, zoals mijn mede cursisten kunnen beamen, haha. Een cursus of begeleiding van Annemeijs in welke vorm dan ook is een echt cadeautje voor jezelf, in de hectische wereld en bijzondere tijd waar we in leven!” ~Fleur

“Bedankt voor de begeleiding, ik denk dat ik er heel veel aan heb gehad in de aanloop en tijdens de bevalling! In 1h dacht ik het is wel begonnen misschien, met de audio’s en affirmaties en bewegen goed te doen en toen het opeens om 3h vervelender werd ging het ineens heel vlot, bij de eerste meting om 3.40h bleek ik al op 8 cm te zitten, terwijl ik me tussen de weeën heel oké en helder voelde en daardoor dacht ik dat het echt nog lang niet zo ver was. Snel naar het ziekenhuis voor het laatste stukje, in de auto al de overgang van ontsluitings naar persweeën die er in het ziekenhuis al snel helemaal waren, na 3 persweeën met de ja ademhaling was ie er al om 5h, mega snel dus maar ik ben totaal niet overvallen. Slechts een paar paniek momentjes waarbij mijn man me goed kon helpen om kaken te ontspannen en terug te vallen op m’n ademhaling en visualisatie van openen en baby die eruit komt. Ik kijk er superfijn op terug en denk dat de cursus me meer gebracht heeft dan ik had gehoopt! Super bedankt dus!” ~Manon

“Het was een hele bijzondere bevalling, zo ontspannen dat de verloskundige om 22.15 met 3 cm weer even naar huis is gegaan, maar niet op tijd terug was voor de geboorte zo’n 1,5 uur later🤭 Het moment dat we ons realiseerde dat ze echt al kwam terwijl we alleen thuis waren was natuurlijk wel een beetje eng, maar er was eigenlijk ook geen tijd daarover na te denken. Ik volgde mijn lichaam en mijn man hielp mijn kindje in bad geboren te laten worden. Gelukkig ging alles direct goed met haar en binnen 10 min was de verloskundige er om ons verder te helpen. Door de diepe ontspanning was er goed door de weeën heen te ademen en heb ik eigenlijk alleen de laatste paar weeën als echt pittig ervaren. Bedankt voor de cursus en de geleerde technieken Annemeijs😊 Wij kijken terug op een prachtige bevalling.” ~Christie

“Ik heb Zwanger yin verbinding als een enorm waardevolle cursus ervaren. Ik heb er niet alleen tijdens de bevalling veel aan gehad. Maar ook in de weken daarvoor. Ik heb erg vaak de audio’s gebruikt. Echt een moment van ontspanning. Omdat ik ook al twee kinderen heb, vond ik het ook heel fijn om op deze manier stil te staan bij deze zwangerschap en er echt van te genieten. Ook de yin lessen heb ik als heel fijn ervaren. Dankzij de cursus ging ik met veel vertrouwen de bevalling tegemoet, en ben ik me ook weer bewust van geworden hoe belangrijk en fijn het is om de controle los te laten. De verloskundige dacht bij de eerste controle thuis dat ik nog niet aan het bevallen was. Toen bleek ik al 6 cm ontsluiting te hebben. Tijdens de bevalling heb ik ook een aantal audio’s geluisterd, verschillende yoga houdingen aangenomen en de ademhalingstechnieken toegepast. Omdat de bevalling langzaam op gang kwam, had ik heel mooi de tijd om in mijn eigen ‘bubbel’ te komen. Ook de kraamhulp en de verloskundige zeiden nog dat ze het zo mooi vonden om te zien hoe ik in mijn eigen ‘bubbel’ zat. Al met al een hele fijne bevalling gehad mede dankzij deze mooie cursus.  Echt een aanrader!” ~Willianne

KOSTEN

€ 199,-* (incl. 21% BTW)

*Hiervoor ontvang jij onder andere:

 • 6 bijeenkomsten van 1,5 uur
 • Fijne audio’s ter diepe relaxatie voor thuis
 • Uitgebreid theoretisch materiaal
 • Informatieve filmpjes voor thuis
 • Begeleide meditaties voor thuis
 • Op maat ondersteuning tijdens het traject
 • Toegang tot een bijzondere documentaire


Naast de zes wekelijkse contactmomenten met de groep, ontvang jij ook veel waardevol materiaal voor thuis, zoals filmpjes met theorie en Yin, meditaties, opdrachten en ontspannende audio’s. Zodat je ook na afronding van de cursus alles voldoende kunt herhalen, nog meer kunt integreren en eigen maken.

VERGOEDING

Zwanger (y)in verbinding is een zwangerschapscursus. Afhankelijk van jouw zorgverzekering en aanvullende dekking, kan de cursus door sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Veelal kan de factuur pas na de laatste cursusdatum worden ingediend. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden. 

AANMELDING & AANBETALING

Ben jij enthousiast geraakt en wil je graag meedoen met deze bijzondere zwangerschapscursus? Zwanger (y)in verbinding kost, zoals hierboven beschreven, € 199,-. Jij reserveert jouw plek middels het voldoen van een aanbetaling van € 39,-. De factuur voor het resterende bedrag (€ 160,-) ontvang jij ongeveer 2 weken voor aanvang van de cursus. Na de aanbetaling word jij direct doorgeleid naar ons digitale aanmeldformulier. We verzoeken je om deze aansluitend in te vullen, zodat wij jouw gegevens helemaal compleet hebben. Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar AnneMeijs, via: info@centrumproza.nl.